Sport

Sport og idræt er en vigtig del af hverdagen for mange danskere – som tilskuere eller deltagere. Vi støtter projekter, der motiverer flere til at være aktive og som forbedrer faciliteter og træningsforhold for både bredden og eliten.Nyt stadion i Aarhus

Lind Invest og Salling Fondene har med en fælles hensigtserklæring stillet Aarhus Kommune i udsigt, at de to parter er villige til at støtte med 250 mio. kr. hver til etablering af et nyt stadion og udvikling af området omkring. Visionen er et stadionområde, der kan favne og tilgodese de mange mennesker, der i dag benytter området og samtidig videreudvikle det for bredde- og eliteaktiviteter.

Team Danmark 

Salling Fondene har sikret et markant og langvarigt løft til dansk eliteidræt gennem mangeårig støtte til Team Danmark.

I alt har fondene doneret 125 mio. kroner til de danske OL-forberedelser. Det har været stærkt medvirkende til, at danske atleter har fået stor succes ved de seneste olympiske lege, ikke mindst historiske 15 danske medaljer ved OL i Rio i 2016.

Forberedelser til OL i Tokyo i 2020 – 50 mio. kroner

Salling Fondene donerede i 2017 50 mio. kroner til  Team Danmarks forberedelser til OL i Tokyo i 2020. Det er en den største private enkeltdonation til Team Danmark nogensinde. Donationen skal være med til at sikre, at danske atleter får de bedst mulige betingelser for forberedelse, kvalifikation og deltagelse ved OL i den japanske hovedstad.

Forberedelser til OL i Rio 2016 – 30 mio. kroner

Salling Fondene donerede 30 mio kr. til at give de bedste danske atleter optimale betingelser frem mod og under OL i Rio. Beløbet var den største enkeltstående donation nogensinde til dansk eliteidræt og blev målrettet blandt andet bedre træningsforhold, udstyr, stipendier til medaljekandidater og talentudvikling.

Forberedelser til OL i London 2012 - 20 mio. kroner

Salling Fondene løftede i årene op til OL i London Team Danmark og arbejdet med de bedste atleter. Donationen på 20 mio. kroner gik blandt andet til et særligt talentprogram.

Samlet donation: 125 mio. kroner

Bevægelseshus Gellerup

Et bevægelseshus med plads til utraditionelle og nytænkende tilbud til især børn og unge ventes at stå færdigt i 2020 i Gellerup. Bevægelseshuset er en del af en større plan for at transformere det socialt udsatte boligområde til en attraktiv bydel for hele Aarhus. 

Salling Fondenes donation på 25 millioner kroner går til at opføre det nye bevægelseshus, som skal danne ramme for bevægelse, fællesskab og oplevelser for områdets beboere. 

Donation: 25 mio. kroner 

LYS1 – Idrætsfaciliteter til Lyseng 

I lokalsamfundet Holme, Højbjerg og Skåde ved Aarhus opføres kultur- og idrætscentret, LYS1. 

Ved udvidelse af det nuværende idrætscenter, Lyseng, har Salling Fondene ydet et væsentligt bidrag til idrætsfaciliteterne i LYS1. Målet med projektet er at skabe et kultur- og idrætscenter, der henvender sig til alle borgere i området og herved skaber et krydsfelt, hvor alle mødes på tværs af interesser og alder. Det nye center vil indeholde bibliotek, borgerservice, lokalarkiv, en daginstitution, mødelokaler og sal.

Donation: 10 mio. kroner 

Klubhus til AGF

I sommeren 2018 stod et af Skandinaviens mest moderne træningsanlæg færdigt på Fredensvang – og det helt nye klubhus er hjertet i projektet. Salling Fondene har med en donation på 5,5 mio. kroner i 2012 og yderligere 3 mio. kroner i 2015 ydet et væsentligt bidrag til det nye klubhus på Fredensvang til glæde for de mange idrætsudøvere i Aarhus-klubben AGF. 

Donation: 8,5 mio. kroner

Marselisborghallen – bedre rammer for motionister og elite 

Med en donation på 10 millioner kroner er Salling Fondene med til at styrke kulturlivet i Aarhus ved at inspirere til bevægelse, samvær, motion og sundhed. 

Donationen til Aarhus 1900 Atletik/Motion gik til at udbygge Marselisborghallen, der nu er en tidsvarende hal og et unikt center for bevægelse med fokus på den grundlæggende motorik, der understøtter alle idrætsgrene med plads til at udvikle både børn og unge, eliteudøvere og motionister.

Den nye og større Marselisborghal stod færdig i sommeren 2019. 

Donation: 10 mio. kroner

Ny startboks til Jydsk Væddeløbsbane  

Jydsk Væddeløbsbane danner hvert år ramme for en række oplevelser med hestesport til glæde for mange. Med donationen fra Salling Fondene har væddeløbsbanen kunnet udskifte den forældede og nedslidte startboks, som bruges ved galopløb.

Den nye boks har et elektrisk startsystem, der sikrer præcision og samtidig forbedrer sikkerhed for heste, ryttere og banepersonale. Foto: Kenny Back.

Donation: 670.000 kroner

Skåde Rideklub 

Købmand Herman Sallings Fond har doneret en halv million til Skåde Rideklub som hjælp til istandsættelse af de udendørs ridebaner. Donationen har været med til at forbedre sikkerheden og komforten for både rytter og hest markant.

Skåde Rideklub har eksisteret i over 30 år og fungerer som et samlingspunkt for medlemmer i alle aldersgrupper. Rideskolen er certificeret af Dansk Rideforbund med certifikater i Sikkerhed, Elevskole, Ridelejr og Organisering. Banerne stod færdige i foråret 2017. 

Donation: 500.000 kroner