Teatre

Teaterkunsten skaber oplevelser for mange danskere – og Salling Fondene har gennem donationer sikret tidssvarende rammer og faciliteter til scenekunsten, så publikum får de bedst mulige oplevelser.  

Aarhus Teater – moderne teknik i historiske rammer

Salling Fondene har af flere omgange givet betydelige donationer til Aarhus Teater, der primært er gået til at renovere det godt 120 år gamle teater.

I 2016 donerede Salling Fondene 50 millioner kroner. Den historisk store donation, som er den største, der nogensinde er givet til den østjyske landsdelsscene går til en total renovering af Store Scenes tekniske udstyr. Når renoveringen er afsluttet i efteråret 2018, vil Aarhus Teater fremstå som et teknisk moderne og fremtidssikret teater til glæde for scenekunsten og for publikum.

Aarhus Teater har to gange tidligere været begunstiget af donationer fra Købmand Herman Sallings Fond. I 2011 donerede Salling Fondene 12,7 mio. kroner til en gennemgribende renovering af Scala-scenen og publikumsområderne på Scala, Scala Foyer og billetkontoret. I 2013 overrakte Salling Fondene 23,1 mio. kroner til restaurering af publikumsområderne på og omkring Store Scene samt en modernisering af skuespillernes rammer bag scenen. Foto: Anders Hede.

 Donation: 85,8 mio. kroner
 

Musikhuset Aarhus – lyssætning på internationalt niveau

Musikhuset i Aarhus modtog i 2016 10 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond til et omfattende lysprojekt. Det sikrer unikke visuelle oplevelser til glæde for kunstnere og husets mere end en halv million årlige gæster.

Med donationen er Salling Fondene med til at løfte lyssætningen på Musikhusets mange scener til et internationalt niveau. Donationen gør det nemlig muligt at opgradere belysningen i Musikhuset, så lyssætningen på husets mange scener matcher det kunstneriske, akustiske og arkitektoniske niveau. På den måde kan Musikhuset imødekomme kunstnernes og gæsternes øgede krav og ønsker til unikke visuelle oplevelser.

Salling Fondene har tidligere doneret til Musikhuset i andre sammenhænge. I 2010 donerede Salling Fondene 10 mio. kroner til en større ombygning af Musikhuset Aarhus’ Store Sal, så den i dag fremstår i nye tidssvarende farver og med ny polstring på stolene. Samtidig blev ventilationen i Store Sal og Lille Sal skiftet. I 2013 donerede Salling Fondene 1,25 mio. kr. til renovering af facaden. Foto: Jonas Høholt.

Donation: 20,25 mio. kroner

Teatret Svalegangen – bedre rammer til nyskabende teater

På teatret Svalegangen spiller forestillinger, som både udfordrer og underholder publikum. Donationen på de 22,7 millioner kroner til det lille teater midt i Aarhus gik til at etablere en ny teatersal i tagetagen med plads til 150 publikummer. Samtidig er den gamle teatersal blevet sat i stand og caféområdet udbygget. Foto: Friis & Molkte.

Donation: 22,7 mio. kroner