Kultur for alle

Kulturen skal komme alle til gode, og Salling Fondene støtter derfor en række projekter, der gør kunst og kultur nærværende og let tilgængelig for alle – fra de store, internationale events til de lokale, spirende initiativer.

Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus på verdenskortet

En eventyrlig fortælling om en ung vikingehøvding og en storslået åbningsceremoni. Salling Fondene ydede et væsentligt bidrag på 22,5 millioner kroner til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus, der tiltrak tusindvis af danske og udenlandske gæster i 2017.

Donationen gik blandt andet til opsætningen af Det Kongelige Teaters udendørsforestilling ved Moesgaard Museum "Røde Orm" og den store åbningsceremoni.

"Salling Fondene er en meget vigtig bidragsyder for kulturlivet i Aarhus. De generøse bidrag fra Købmand Herman Sallings Fond er af meget stor betydning for byen, og vi glæder os meget over, at Aarhus 2017 nu også er tilgodeset af Salling Fondene," sagde Rebecca Matthews, Administrerende direktør, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i forbindelse med donationen. Foto: David Bering & Morten Fauerby.

Donation: 22,5 mio. kroner

Salling Rooftop – et nyt spektakulært byrum

I 27 meters højde, på toppen af stormagasinet i Aarhus, har Salling opført et nyt, spektakulært byrum med fri adgang for alle. Donationen fra Salling Fondene gjort det muligt at skabe den unikke oplevelsesoase, Salling Rooftop, som alene de første tre måneder havde over 500.000 besøgende.

Salling Rooftop byder på storslået panoramaudsigt over hele Aarhus, et frodigt væksthus med cafe og bar, afslappende loungeområder, en scene under åben himmel, skiftende udstillinger, legeområde for børn – og ikke mindst en udsigtsrampe ud over strøget.

Det internationale og spektakulære kunstværk Cloud City i Aalborg

En 30 meter høj kunstinstallation i glas med 68 folierede glasskyer bliver et nyt markant vartegn for Aalborg og det tidligere industrikompleks De Danske Spritfabrikker. Det smukke og ikoniske fabriksområde er ved at blive omdannet til Cloud City – en ny og visionær bydel med fokus på kunst, kultur, gastronomi og arkitektur.

Købmand Herman Sallings Fond har doneret 10 mio. kroner til realiseringen af kunstværket, som den verdenskendte argentinske kunstner Tomás Saracenos står bag. Besøgende vil kunne træde ind i værket via taget på en af de eksisterende bygninger på grunden.

”Salling Fondens bidrag er endnu en blåstempling af projektet fra en af Danmarks toneangivende fonde. Det er et rygstød af de helt store, og jeg kan love, at omdannelsen af den gamle spritgrund til en ny kunst- og oplevelsesbydel bliver uden lige i verden”, siger initiativtager til Cloud City Martin Nielsen.

Donation: 10 mio. kroner

Sculpture by the Sea – international kunst i vandkanten

Med Salling Fondenes bidrag på 3 mio. kroner kunne Danmarks største internationale skulpturudstilling indtage Aarhus i 2013 og 2015.

Sculpture by the Sea strakte sig fra Tangkrogen til Ballehage i Aarhus. Med cirka 60 skulpturer placeret langs stranden, i vandet og i skoven var udstillingen en hyldest til mangfoldigheden af kunstneriske udtryksformer og til glæde for alle – store som små. I 2015 alene blev udstillingen besøgt af anslået 500.000 mennesker. Foto: Anders Hede.

Donation: 3 mio. kroner

Den nye Maltfabrik – fremtidens kreative hus

I 2019 åbnede fremtidens maltfabrik i Ebeltoft – et stykke ikonisk kulturarv med oplevelser til alle. Salling Fondene har doneret 7 mio. kroner til omdannelsen af Ebeltofts gamle maltfabrik fra 1861 til fremtidens hus for kunst, kultur og kreative erhverv.

Som et pejlemærke midt i den gamle købstad Ebeltoft ligger S. B. Lundbergs Maltfabrik på en bakkekam med udsigt over vandet og Nationalpark Mols Bjerge. De røde fabriksbygninger og det omkringliggende kulturmiljø blev i 2013 erhvervet af en fond, stiftet af lokale kultur- og erhvervspersoner.

Ambitionerne er at skabe et hus af internationalt format og indeholder kulturscener, udstillingsrum, Artist-in-Residence, fremtidens bibliotek og museum, faciliteter til ungdomskultur, café og mikrobryggeri samt værksteds- og kontorfaciliteter for kreative erhvervsdrivende. Foto: Praksis Arkitekter og Kirstine Jensens Tegnestue.

Donation: 7 mio. kroner