Aarhus Ø

På havnearealerne i Aarhus vokser en helt ny bydel op. Salling Fondene har doneret 90 millioner kroner til havneprojekterne, der bidrager til den gigantiske forandring af byen og giver daglig glæde for byens borgere.

Havnebadet – bade- og friluftsoplevelser midt i byen

I sommeren 2018 åbnede det spektakulære havnebad på Aarhus Ø for offentligheden. Herfra kan badegæsterne tage en forfriskende dukkert, mens området samtidig er centrum for en række forskellige aktiviteter. Havnebadet er tegnet af den anerkendte arkitekt Bjarke Ingels. Foto: BIG.

Legepladsen Kloden ved Dokk1 – frit rum til leg

Både børn og voksne kan slippe fantasi og leg fri på den spektakulære legeplads Kloden ved Dokk1. Kloden er bygget på Dækket hele vejen rundt om Dokk1 i 7,4 meters højde og giver masser af rum til, at man kan være sammen, lege, slappe af og mødes over en kop kaffe. Foto: Per Ryolf.

Sailing World Championships Aarhus 2018 – folkefest på havnen

I 2018 var Aarhus vært for VM i sejlsport, en af de største sportsbegivenheder i Danmark nogensinde. Samtlige 10 olympiske bådklasser konkurrerede ud fra Aarhus Ø, og mesterskabet blev en unik og spektakulær begivenhed.

Donationen støttede målet om at gøre sejlsporten folkelig og tilgængelig gennem en maritim folkefest med oplevelser for alle. 400.000 publikummer og gæster besøgte eventområdet i løbet af mesterskabets 14 dage. Foto: Jesus Renedo og Mick Anderson.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter – løft til dansk sejlsport

Salling Fondene er med donationen med til at realisere Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter har en spektakulær placering direkte på Bugtpromenaden på Aarhus Ø og giver et markant løft til dansk sejlsport og hele miljøet på Aarhus Ø. Byggeriet stod klar til VM 2018.

Sejlsportscentret, der er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S, er realiseret med væsentlige bidrag fra A.P. Møllers Fond, Salling Fondene, Nordea-fonden og Aarhus Kommune. Foto: Peter Brøgger.

Springvandet Endless Connection – udsigt til havnen gennem vandmure

To meter høje vandmure, der springer op og forsvinder igen på skiftende tidspunkter – springvandet Endless Connection, som er opført af kunstneren Jeppe Hein, er et flot syn. Borgerne kan fra midten af springvandet nyde udsigten til havnen gennem vandstrålerne eller beundre det flotte kunstværk på afstand. Foto: Per Ryolf.

Salling Tårnet – 360 graders panoramaudsigt over havnen

På kajen til bassin 7 står byens nyeste udsigtstårn, Salling Tårnet. Fra det cirka 85 ton tunge kunstværk, der er skabt af arkitekten Dorte Mandrup, kan borgerne nyde udsigten over Aarhus Ø såvel som ind over marinaen og byen. Salling Tårnet blev indviet i august 2015. Foto: Per Ryolf.

Historiske Spor – skulptur af international kvalitet

Skulpturen Historiske Spor er en hyldest til og en påmindelse om det hårde arbejde, der gennem århundreder er foregået på Aarhus havn.

Skulpturen er opført af LO Aarhus og kunstneren Jens Galschøit og tager udgangspunkt i en traditionel lossesituation på Aarhus Havn. På sigt er det tanken, at skulpturen skal danne rammen om forskellige kulturelle aktiviteter.

Historiske Spor stod færdig i august 2017 efter godt et års arbejde og blev afsløret i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus. Foto: Per Ryolf.