Sallingfondene

Salling Fondene donerer millioner til Musikhuset


June 20, 2016

Musikhuset Aarhus modtager 10 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond. Pengene går til et omfattende lysprojekt, der sikrer unikke visuelle oplevelser til glæde for kunstnere og husets mere end en halv million gæster.

Takket være Købmand Herman Sallings Fond får Musikhuset nyt lysudstyr i international klasse. En stor donation på 10 millioner kroner gør det muligt at opgradere belysningen i Musikhuset, så lyssætningen på husets mange scener matcher det kunstneriske, akustiske og arkitektoniske niveau. Det betyder, at Musikhuset kan imødekomme kunstnernes og gæsternes øgede krav og ønsker til unikke visuelle oplevelser.

”Musikhuset er en af bannerførerne i det spændende og blomstrende kulturliv i Aarhus, der næste år har Europas bevågenhed som kulturhovedstad. Det er en stor glæde for mig, at vi kan være med til at sikre et højt internationalt niveau i Musikhuset. Uanset om det er teater, koncert ellers dans, er lyset med til at skabe kunsten. Med dette spændende projekt vil alle gæster i Musikhuset i mange år fremover få endnu flottere visuelle oplevelser”, siger Karin Salling, næstformand i bestyrelsen for Købmand Herman Sallings Fond.

Musikhusets scenelys stammer i stort omfang fra indvielsen af huset i 1982. Siden er der sket en markant udvikling inden for scenebelysning, hvor digitalisering og LED-teknologi har forandret lysets funktion. Det nye lysprojekt giver Musikhuset mulighed for at tilbyde kunstnerne udstyr, der skaber langt mere dramatiske og dynamiske scenemiljøer og giver unikke oplevelser for husets gæster.

”Det er jo helt fantastisk. Jeg vil gerne på byens vegne takke Salling Fondene for endnu en flot donation. Salling Fondene er med deres donationer med til sætte hele byen og nu også Musikhuset i nyt flot lys. Det er donationer som denne, der er med til at sikre nogle enestående rammer og faciliteter for byens borgere og gæster både i kulturhovedstadsåret og mange år efter” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Rabih Azad-Ahmad.

”Vi er meget begejstrede for den flotte donation fra Salling Fondene. Den halve million gæster, vi har årligt, vil i mange år fremover få endnu flottere, mere magiske og sanselige oplevelser, fordi vi nu får mulighed for at lave lyssætning, der modsvarer selv de mest krævende kunstneres behov. Med dette projekt bliver det muligt at give alle Musikhusets sale et visuelt løft. Det kommer både lovende talenter og verdensstjerner til gode – og ikke mindst vores gæster”, siger direktør i Musikhuset Jan Christensen. Det er langt fra første gang Købmand Herman Sallings Fond giver penge til Musikhuset. I 2010 donerede fonden 10 mio. kr. til renovering og etablering af nyt design af Store Sal. Igen i 2013 donerede fonden 1,25 mio. kr. til renovering af facaden.