Sallingfondene

Salling Fondene donerer 3,5 millioner til Aarhus’ historie


June 3, 2014

Aarhus’ historie skal gøres let tilgængelig for alle. Med midlerne fra Salling Fondene, som skal gå til Aarhus Stadsarkivs digitale formidling og indsamling, bliver det nu muligt.

De 3,5 millioner skal gå til AarhusArkivet, som er navnet på Aarhus Stadsarkivs samlede digitale tilbud om byens historie. Donationen skal både bruges til at skabe en hjemmeside med en samlet indgang til byens historie og arkivets materiale og til at digitalisere tusinder af fotografier, film og dokumenter. Meget er allerede digitaliseret af arkivets mange frivillige, men nu kan der laves en ramme, der holder sammen på det hele.

Anerkendelse af de frivilliges arbejde
Stadsarkivar Søren Bitsch Christensen er begejstret for donationen og vil bestræbe sig på, at projektet kommer alle borgere til gode.

- Jeg er selvfølgelig meget glad for den tillid, fondene og Karin Salling har vist os. Jeg opfatter det også som et skulderklap for det arbejde og engagement, de mange frivillige lægger for dagen hos os, og som en anerkendelse af de digitale løsninger, vi udtænker for fremtidens arkiv, siger Søren Bitsch Christensen.

En gave til byens befolkning
Stadsarkivet sætter med andre ord alle kræfter ind på at give gaven fra Salling Fondene videre til byens befolkning. Det betyder, at der lægges stor vægt på at digitalisere stadsarkivets samling og så vidt muligt tilbyde frie brugslicenser.

- På Aarhus Stadsarkiv arbejder vi efter den filosofi, at det, vi ved, skal borgerne også vide. Vi ved jo godt, at arkiver, der ligger og samler støv i en kælder, er en død skat. Bevaring og formidling skal gå hånd i hånd, siger Søren Bitsch Christensen.

Bestyrelsesmedlem i Salling Fondene Henrik Kirketerp er også glad for, at de kan bidrage til, at historien om Aarhus bliver lettere tilgængelig for den brede befolkning.

- Vi lever i en digital tidsalder, og derfor er det helt naturligt, at historien om Aarhus skal ligge let tilgængelig på internettet. Det vil vi godt støtte op om, siger Henrik Kirketerp.