Sallingfondene

Ny, stor donation fra Salling Fondene til AGF


November 23, 2015

Salling Fondene har doneret yderligere 3 mio. kr. til nyt klubhusbyggeri på Fredensvang, og det bringer AGF i mål med finansieringen.

Et tidssvarende klubhus har længe været på tegnebrættet i AGF, og nu går der ikke længe, før det første spadestik kan tages. Klubben er nået i mål med finansieringen, og det skyldes ikke mindst en ekstra donation fra Købmand Herman Sallings Fond på 3 mio. kr. I 2012 blev AGF af 1880 første gang begunstiget med 5,5 mio. kr. fra Salling Fondene, og med den seneste donation når den samlede pengegave fra fondene dermed op på 8,5 mio. kr.

- Det er vigtigt, at byens hold har gode faciliteter til at styrke og udvikle fremtidens fodbold­spillere, og derfor er vi glade for at kunne bidrage til bl.a. bedre undervisnings­faciliteter for de unge talenter, siger Karin Salling, næstformand i bestyrelsen for Købmand Herman Sallings Fond.

Da den første bevilling blev givet i 2012, drejede projektet sig om en udvidelse og ombygning af det eksisterende klubhus. Denne plan har siden taget en drejning, så der nu arbejdes med en model, hvor AGF’s mange medlemmer kan se frem til opførelse af et helt nyt klubhusbyggeri, der lever op til de krav, der stilles til en moderne fodboldklub med ambitioner om at høre til blandt landets bedste på både ungdoms- og seniorniveau.

Det er AGF af 1880, der bliver bygherre på projektet i tæt samarbejde med den professionelle afdeling, og hovedformand Erik Meineche Schmidt er begejstret over den økonomiske opbakning fra Salling Fondene.

- Det er flot, at Salling Fondene endnu en gang har set velvilligt på vores ansøgning om støtte til klubhusprojektet i Fredensvang. AGF’s nuværende klubhus er fra starten af 1940’erne og lever ikke op til kravene anno 2015. Den samlede bevilling fra Salling Fondene på 8,5 mio. kr. udgør en meget betydelig del af budgettet og er derfor basis for, at vi nu kan agere, siger Erik Meineche Schmidt.

Hos AGF’s professionelle afdeling er taknemmeligheden over den nye donation fra Salling Fondene ligeledes stor.

- Det er vores ambition at skabe et af Skandinaviens mest moderne træningsanlæg på Fredensvang – og et helt nyt klubhus bliver hjertet i det projekt. Med den nye donation kan vi nu realisere byggeriet, der vil give et løft til hele fodboldmiljøet på Fredensvang, siger Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF.

Aarhus Elites bestyrelsesformand Lars Fournais supplerer:

- Med Salling Fondenes generøse donation på yderligere 3 mio. kr. har vi nu finansieringen på plads og kan gå i gang med at opføre de nye, indbydende rammer. På Aarhus Elite og AGF’s vegne vil jeg gerne sende en stor tak til Karin Salling og Salling Fondene for den flotte økonomiske håndsrækning, siger Lars Fournais.

I forbindelse med generalforsamlingen i Aarhus Elite på fredag vil planerne for det nye klubhus-byggeri blive offentliggjort. Det er forventningen, at byggeriet påbegyndes i starten af det nye år.

For yderligere oplysninger kontakt:
Maia Lindstrøm Sejersen, Salling Fondene, tlf. 8778 5208
Erik Meineche Schmidt, hovedformand i AGF af 1880, mobil: 2338 2376
Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF, mobil: 2274 8685